Nieuws

Wijziging bankkoppeling Rabobank binnen Exact

Maak jij gebruik van de software van Exact en bankier je bij de Rabobank? Let dan goed op. Per 1 augustus 2022 stopt de Rabobank met ondersteuning van de huidige bankkoppeling binnen Exact Globe Next, Gobe+, Compact en Compact+. Het is belangrijk om voor die tijd te migreren naar een nieuwe bankkoppeling, daarbij heb je de keuze uit twee koppelingen: Exact PSD2 of Rabo BoekhoudKopeling.

Waarom wordt de huidige koppeling niet meer ondersteund?

Vanwege technische ontwikkelingen heeft de Rabobank ervoor gekozen om de huidige koppeling niet meer te ondersteunen. Om een goede technische basis voor de toekomst te hebben, heeft de bank ervoor gekozen de koppeling te vernieuwen.

Welke koppeling past het beste bij mijn organisatie?

De huidige koppeling kan vervangen worden door twee koppelingen. Je kunt de PSD2 koppeling van Exact gebruiken of de Rabo BoekhoudKoppeling van Rabobank. In onderstaand overzicht vind je de verschillen tussen deze twee en een vergelijk met de huidige koppeling.

Huidige Rabobank Boekhoud KoppelingExact PSD2
koppeling
Rabo Boekhoud Koppeling
Frequentie
Rekeninginformatie ophalen1x per dag4x per dag1x per dag
Instant betalingen ophalen
Betalingen versturenDirectDirectDirect
Soorten rekeningen
Zakelijke betaalrekeningen
Privé-rekeningen
Zakelijke spaarrekeningen
Zakelijke beleggingsrekeningen
Geblokkeerde (G) rekeningen
Betaling & incasso
Enkelvoudige betaalopdrachten
Batchbetalingen
Automatische incasso
Veiligheid
(De)activeren koppelingIn Rabo Business Banking (Pro)Vanuit Exact OnlineVanuit Exact Online
ToestemmingEenmaligOm de 90 dagenEenmalig
Mobiele app voor toestemmingVerwacht in juni
Ondertekenen betalingIn Rabo Business Banking (Pro)Direct in Exact OnlineIn Rabo Business Banking (Pro)
Kosten
BankAfhankelijk van
Rabobank contract
Inbegrepen in
Rabobank contract
Afhankelijk van
Rabobank contract
ExactInbegrepen in Exact OnlineInbegrepen in Exact OnlineMogelijk in de
toekomst

Wat gebeurt er als ik niet overstap?

Je banksaldi en banktransacties worden dan vanaf 1 augustus 2022 niet meer klaargezet in je boekhoudsoftware. Ook kun je geen betalingen of incassobestanden meer aanbieden via Exact.

Het blijft wel mogelijk om transacties en betaalbestanden te importeren of je bank handmatig bij te werken.

Hoe kan ik overstappen?

De manier waarop je kunt overstappen is afhankelijk van welke Exact software jij gebruikt en naar welke boekhoudkoppeling je wil overstappen.

Overstappen naar Exact PSD2

Exact Online

Volg het stappenplan

Exact Globe+

Je ontvangt binnenkort een e-mail vanuit Exact met daarin het stappenplan. Hier dien je dus nog even op te wachten. Wel kun je alvast de volgende voorbereidingen treffen, zodat je meteen aan de slag kunt zodra je de e-mail ontvangt.

  • Zorg ervoor dat je beschikt over je Exact Shared Cloud Services (ESCS) inloggegevens
  • Bereid je bedrijfsscreening voor door:
    • Je iDIN bij de hand te hebben
    • Je bedrijf en eigenaar juist geregistreerd zijn in het handelsregister
    • Je weet wie de UBO’s (uiteindelijk belanghebbenden) van je bedrijf zijn

Let op: wij kunnen helaas niet ondersteunen bij het starten en/of uitvoeren van de bedrijfsscreening, dit dien je zelf te doen.

Overstappen naar Rabo BoekhoudKoppeling

Exact Online

Volg het stappenplan

Exact Globe+

Er zijn geen voorbereidingen nodig. Je dient na 1 augustus 2022 eenmalig (opnieuw) je boekhoudpakket te koppelen. De stappen die je hiervoor dient te volgen vind je op deze pagina.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig of wil je de migratie laten uitvoeren door TCC The Computer Company? Wij helpen je uiteraard graag! Neem contact op via support@thecomputercompany.nl of bel naar +31 (0)43 363 03 62

Lees ook deze actualiteiten, must reads, publicaties en evenementen

Must read

Microsoft stopt met ondersteuning Basic Authentication binnen Exchange Online

Vanaf 1 oktober stopt Microsoft met de ondersteuning van Basic Authentication binnen Exchange Online. Om ervoor te zorgen dat al jouw diensten blijven werken is het belangrijk om te inventariseren welke Exchange Online diensten hier gebruik van maken, om vervolgens te migreren naar Modern Authentication. Bij TCC helpen we hier uiteraard graag bij! Lees het volledige artikel voor meer informatie.
Nieuws

Veilig, samen op reis door de wolken

De moderne werkplek wordt steeds populairder. Dit levert vele voordelen op, voor zowel gebruiker als IT-beheerder. Maar toch zijn er enkele belangrijke aspecten die niet uit het oog verloren mogen worden: de gebruikersadoptie en de veiligheid. In samenwerking met iSourcing Hub zoomt Berry hierop in en geeft hij, aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden, aan waarop je moet letten bij de uitrol van de moderne werkplek binnen een organisatie.
Evenementen

TCC & Workspace 365: Transitie naar een Digitale Werkplek in de Zorg

Op woensdag 15 juni verzorgden TCC The Computer Company en Workspace 365 gezamenlijk een kennissessie op Zorg & ICT, onderdeel van de Dutch Health Week in de Jaarbeurs te Utrecht. In deze sessie stond de transitie naar een digitale werkplek in de zorg centraal.
Nieuws

Vivantes en TCC verlengen en intensiveren samenwerking

De samenwerking tussen Vivantes Zorggroep en TCC The Computer Company is meerjarig verlengd. Ook wordt de samenwerking geïntensiveerd. TCC zal de introductie van moderne werkplek gaan verzorgen bij Vivantes. De nadruk komt te liggen op gebruikersadoptie, partnership en innovatie.
Nieuws

The one where the entire country is in lockdown…

Een lockdown is ingrijpend, zeker met de feestdagen voor de deur. Vele bedrijven en zijn medewerkers voelen hier snel de impact van. Maar bij TCC The Computer Company doen we ons uiterste best de motivatie erin te houden. Nu het coronavirus ons sociale leven op pauze zet, zoeken we alternatieve manieren om het ritme te bewaren.

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

Deze website maakt gebruik van cookies.