Nieuws

Veilig, samen op reis door de wolken

De moderne werkplek neemt snel in populariteit toe. Medewerkers willen altijd en overal kunnen samenwerken, vanaf ieder willekeurig apparaat. De moderne werkplek kent dan ook vele voordelen. Maar toch zijn er twee belangrijke aspecten die niet uit het oog verloren moeten worden bij de transformatie naar de moderne werkplek. Ten eerste de gebruikersadoptie: waardoor gebruikers functionaliteiten maximaal kunnen benutten en de efficiëntie verhoogd wordt. Ten tweede de veiligheid, om te voorkomen dat de organisatie ten prooi valt aan cybercriminaliteit.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met iSourcingHub

Van traditioneel naar modern

De afgelopen periode is de vraag naar digitale samenwerking groter geworden. Bij TCC The Computer Company merken wij dat het mobiele werken de aard van de werkzaamheden heeft veranderd. Om dit te ondersteunen passen wij vrijwel altijd een Cloud-first strategie toe. Met deze strategie kies je voor applicaties in de Cloud, die het samenwerken tussen personen eenvoudig maken. Hierdoor verplaatsen wij steeds meer applicaties en data naar de Public Cloud, applicaties worden steeds meer afgenomen als SaaS (Software as a Service).

Een traditionele werkplek past dus steeds minder. De complexe infrastructuur die vereist is om een traditionele werkplek te faciliteren, is vele malen duurder in beheer, onderliggende hardware en licenties. Een moderne werkplek is goedkoper in beheer, infrastructuur is nagenoeg niet meer nodig en licenties betaal je enkel naar daadwerkelijk gebruik. Bovendien werk je met een moderne werkplek eenvoudig samen ‘altijd, overal, veilig en vanaf ieder willekeurig apparaat’.

Ontzorg je gebruikers

Naast het financiële aspect, zijn ontzorging en eenvoud andere belangrijke redenen om over te stappen naar de moderne werkplek. Doordat alle applicaties zich in de Cloud bevinden, is het voor de gebruiker mogelijk om basis van één inlog toegang te krijgen tot alle applicaties en data. In één oogopslag worden alle beschikbare applicaties en databronnen op een eenvoudige manier gepresenteerd.

Zodra de gebruiker inlogt, ziet diegene de presentatielaag van de moderne werkplek. Dit is een online portaal die zich uitstekend leent als sociaal intranet. Gebruikers communiceren met elkaar en blijven geïnformeerd. In de zorgsector is het bijvoorbeeld enorm belangrijk om up-to-date zorgprotocollen te presenteren en cliëntgegevens te raadplegen en/of te muteren.

De presentatielaag brengt alle applicaties, databronnen, informatie- en communicatiestromen bij elkaar. Wij bouwen de presentatielaag op basis van Workspace 365. Een intuïtief online portaal die persoonlijk is, supergaaf uitziet en op ieder willekeurig apparaat goed tot zijn recht komt.

Samen op reis

Om de introductie van de moderne werkplek te laten slagen ga je vanaf dag één samen met je gebruikers op reis door de wolken. We noemen dit gebruikersadoptie. Betrek je gebruikers meteen bij ideevorming over de inrichting. Gebruikers denken mee over de functionele inrichting, ze geven goed aan welke informatie- en communicatievoorzieningen ze nodig hebben. Dit is meteen de eerste stap in het adoptieproces.

Wat volgt is een compleet adoptieprogramma. Wij hebben een adoptieprogramma ontwikkeld om bewustwording en enthousiasme te creëren. Dit breiden wij uit naar het trainen van gebruikers tot aan de uitlevering en instructie door trainers op de werkvloer.

Zijn we er dan? Nee. Na oplevering evolueert de moderne werkplek. Deze verandert continu, echter wel op een positieve manier, want nieuwe functionaliteiten worden continu toegevoegd. Dit betekent dat trainingen ook continu up-to-date gebracht worden. Na de oplevering van de moderne werkplek zetten wij het trainen van gebruikers voort, door middel van korte instructievideo’s en persoonlijke begeleiding. Hierdoor wordt functionaliteit maximaal benut en wordt de efficiëntie van gebruikers verhoogd.

Veilig samenwerken

Adoptie en training zijn belangrijk, maar een veilige manier van werken is minstens zo belangrijk! Geregeld komt in het nieuws dat een bedrijf ten prooi is gevallen aan een virusuitbraak of cybercriminaliteit. Onderdeel van onze moderne werkplek is een goed informatiesecuritybeleid. Wij zien dit als een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. De moderne werkplek leveren wij standaard met onze security baseline, die niet onderhandelbaar is. Dit klinkt stringent, maar is noodzakelijk voor ieders digitale veiligheid. Dit gaat terug naar de basis met een goed patchmanagementbeleid en het verbannen van niet ondersteunde softwareversies. Zeker niet uitputtend, maar onderdeel van onze standaard baseline zijn Endpoint Security, Multi-Factor Authenticatie (MFA), Mobile Device Management (MDM) en firewalling.

Nieuwsgierig naar de moderne werkplek en onze aanpak? Neem contact met ons op!

Lees ook deze actualiteiten, must reads, publicaties en evenementen

Evenementen

Kom een gratis kerstboom halen bij TCC

Op woensdag 7 en donderdag 8 december kunnen relaties en medewerkers van TCC een gratis kerstboom afhalen in Maastricht
Must read

De verschillen tussen Exact Globe en Exact Globe+

In het voorjaar van 2022 is Exact Globe+ gelanceerd. Dit is de opvolger van Exact Globe. Wat zijn de verschillen? En welke voordelen kent Exact Globe+? Je leest het hier.
Must read

Een veilig netwerk door de ogen van Loek: Het toepassen van firewall policies

Het tweede deel van 'een veilig netwerk door de ogen van In het eerste deel van 'een veilig netwerk door de ogen van Loek' geeft onze Principal Network Consultant zijn kijk op het belang van netwerksegmentatie.
Must read

Een veilig netwerk door de ogen van Loek: Netwerksegmentatie

In het eerste deel van 'een veilig netwerk door de ogen van Loek' geeft onze Principal Network Consultant zijn kijk op het belang van netwerksegmentatie.
Evenementen

Haal meer uit Scan Sys! Webinar op 13 december

Hoe haal jij alles uit de ImageCapture software van Scan Sys? Op die vraag wordt antwoord gegevens tijdens het webinar op 13 december.

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

Deze website maakt gebruik van cookies.