Must read

Microsoft stopt met ondersteuning Basic Authentication binnen Exchange Online

Microsoft heeft aangekondigd om vanaf 1 oktober te stoppen met de ondersteuning van Basic Authentication binnen Exchange Online. Basic Authentication wordt al decennialang gebruikt om applicaties en diensten toegang te verlenen tot andere diensten. Momenteel wordt deze manier van authenticatie echter als niet meer optimaal veilig beschouwd en is er een veiliger alternatief, Modern Authentication.

Wat is Basic Authentication?

Met Basic Authentication wordt bij elk verzoek een gebruikersnaam en wachtwoord meegezonden. Op basis van deze inloggegevens wordt bepaald of een applicatie of dienst wel of geen toegang krijgt.

Doordat deze gegevens vaak onvoldoende veilig worden opgeslagen, zijn het voor cybercriminelen een makkelijke prooi. Door gebruikersnamen en wachtwoorden te achterhalen, kunnen zij zichzelf toegang tot applicaties en diensten verlenen om vervolgens schade aan te richten en/of data te stelen.

Microsoft heeft er daarom voor gekozen om deze authenticatiewijze dan ook niet meer te ondersteunen binnen de volgende diensten:

  • Exchange ActiveSync
  • POP
  • IMAP
  • Exchange Webservices
  • Outlook voor Windows en MacOs

De stap naar Modern Authentication

Zodra Microsoft stopt met het ondersteunen van Basic Authentication, zal alleen nog Modern Authentication ondersteund worden. Het is dus belangrijk om alle diensten en applicaties naar deze authenticatiewijze te migreren.

Zoals de naam al doet vermoeden, is Modern Authentication een modernere techniek die de meeste veiligheidsproblemen binnen Basic Authentication kan tackelen. Modern Authentication biedt ondersteuning voor Multi Factor Authenticatie en voorkomt daarnaast dat inloggegevens worden opgeslagen op de computer van de eindgebruiker.

Wat gaat er voor mij veranderen?

Het kan voorkomen dat diverse diensten niet meer werken na deze wijziging bij Microsoft. Hierbij kun je denken aan een ERP-systeem dat e-mails uit een bepaald postvak importeert. Grote kans dat een dergelijke integratie gebaseerd is op Basic Authentication en vanaf 1 oktober dus niet meer werkt.

Dit wil je uiteraard niet en daarom is het belangrijk om voor die tijd te migreren naar Modern Authentication. Hier helpen we je uiteraard graag bij! We kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet welke applicaties en diensten op dit moment gebruik maken van Basic Authentication. Daarom zullen we alle TCC klanten, die Microsoft Exchange Online diensten afnemen, proactief informeren over de mogelijke impact op het applicatielandschap. Ook zullen wij, indien gewenst, een passend migratievoorstel doen.

Nog geen (Microsoft Exchange Online) klant bij TCC, maar wel behoefte aan hulp? Dan helpen we je natuurlijk ook graag! Neem contact op met onze experts via support@thecomputercompany.nl of bel naar +31 (0)43 363 03 62

Lees ook deze actualiteiten, must reads, publicaties en evenementen

Nieuws

Veilig, samen op reis door de wolken

De moderne werkplek wordt steeds populairder. Dit levert vele voordelen op, voor zowel gebruiker als IT-beheerder. Maar toch zijn er enkele belangrijke aspecten die niet uit het oog verloren mogen worden: de gebruikersadoptie en de veiligheid. In samenwerking met iSourcing Hub zoomt Berry hierop in en geeft hij, aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden, aan waarop je moet letten bij de uitrol van de moderne werkplek binnen een organisatie.
Nieuws

Wijziging bankkoppeling Rabobank binnen Exact

Maak jij gebruik van de Rabo Online Bankieren koppeling binnen Exact? Let dan goed op. Per 1 augustus 2022 stopt de Rabobank met ondersteuning van de huidige bankkoppeling binnen Exact Globe Next, Globe+, Compact en Compact+.
Evenementen

TCC & Workspace 365: Transitie naar een Digitale Werkplek in de Zorg

Op woensdag 15 juni verzorgden TCC The Computer Company en Workspace 365 gezamenlijk een kennissessie op Zorg & ICT, onderdeel van de Dutch Health Week in de Jaarbeurs te Utrecht. In deze sessie stond de transitie naar een digitale werkplek in de zorg centraal.
Nieuws

Vivantes en TCC verlengen en intensiveren samenwerking

De samenwerking tussen Vivantes Zorggroep en TCC The Computer Company is meerjarig verlengd. Ook wordt de samenwerking geïntensiveerd. TCC zal de introductie van moderne werkplek gaan verzorgen bij Vivantes. De nadruk komt te liggen op gebruikersadoptie, partnership en innovatie.
Nieuws

The one where the entire country is in lockdown…

Een lockdown is ingrijpend, zeker met de feestdagen voor de deur. Vele bedrijven en zijn medewerkers voelen hier snel de impact van. Maar bij TCC The Computer Company doen we ons uiterste best de motivatie erin te houden. Nu het coronavirus ons sociale leven op pauze zet, zoeken we alternatieve manieren om het ritme te bewaren.

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

Deze website maakt gebruik van cookies.